Ben ik hier echt pas een week?
Blijf op de hoogte en volg Liset
26 Augustus 2015 | Finland, Jyväskylä
Na de lange schoolweek (niet), was het dan eindelijk weekend. Op zaterdag heeft iedereen wat op het ''strand'' rondgehangen (wat ja het is hier gewoon 26 graden met volop zon). 's avonds met ik met een groep Nederlanders uitgeweest. Nadat wij eerst in een metal tent terecht zijn gekomen, en hier snel weer weg zijn gegaan, hebben wij uiteindelijk de avond afgesloten in de Pra. Dit is een club in het centrum waar drie kleine zalen zijn. In deze zalen wordt verschillende muziek gedraaid wat erg leuk was. Iedereen had dus zijn eigen zaal een beetje uitgekozen. Helaas was de entree wel 7 euro wat ik in Den Haag helemaal niet gewend ben. Het blijkt ook dat de meeste feestjes van de studentenvereniging ook in de Pra worden gehouden dus dat is top!
Op zondag ben ik samen met 7 andere gaan kajakken op het meer direct achter school. Dit was een groep van een Nederlandse, twee Franse, twee Grieken en twee Italianen. Omdat er niet voldoende gewone kajaks waren, moest ik in een sportieve. Deze kajak was veel smaller en lichter en de balans houden was dus wat lastiger. Gelukkig had ik dit vrij snel te pakken en ben ik niet (met camera en al) koppie onder gegaan. Natuurlijk scheelt het ook dat ik mijn vervelende broers, Jeroen dus, niet bij mij had.
Maandag ging de introductieweek weer verder. Wij hebben kennis gemaakt met een aantal docenten en ons ingeschreven voor onze vakken. Helaas kwam ik hier tot de ontdekking dan Fins en Food Culture hier overlappen dus moet ik een ander vak kiezen i.p.v. Food Culture. In de middag hadden wij op maandag een bustour. Ondanks dat dit niet heel spectaculair was, was het wel leuk dat wij even zijn gestopt boven op de ''skipiste''. De aanhalingstekens kan je deze keer echt heel letterlijk nemen. Deze piste stelt namelijk niks voor. Aan beide kanten van de berg kan je naar beneden. Deze pistes duren zo'n 30 seconden en dan kan je weer in de rij gaan staan voor de lift. Dit is dus niet skiën zoals wij dat gewend zijn. Wat wel leuk is dat je daar over Jyväskylä en over oneindig bos kan heen kijken.
Dinsdag hadden wij de laatste echte introductie dag en ook dit was onwijs gaaf. Omdat hier ook Finse studenten waren besloten zij om eerst een uur in het Fins te praten. Waarom wij hier ook bij waren is mij nog steeds onduidelijk. Gelukkig was de afsluiting met een rapper (die in het Engels rapte) wel leuk!
Voor dit weekend staat een tripje naar Tampere op de planning. Dit is de twee na grootste stad van Finland wat zuidelijker ligt dan Jyväskylä. Inmiddels zijn nu ook de eerste regen druppels gevallen en kan de winter echt beginnen ben ik bang. Gelukkig heb ik mijn kleurtje deze week nog een beetje bij kunnen werken en ben ik dus klaar voor de winter!
Na het weekend zal ik mijn verhalen over Tampere aan jullie vertellen, dus tot dan! En ik heb eindelijk WIFI dus iedereen kan mij op mijn Nederlandse nummer appen en waarschijnlijk reageer ik nog ook (:
Kiitos!
29 Augustus 2015 - 09:41
Marijke:
Hoi Liset,
Wat klinkt het allemaal leuk en wat een mooie foto's. Het is duidelijk dat je je in ieder geval niet verveelt. Bij ons is het gewone leven weer volop begonnen maar volgende week mogen je moeder, Carla, Jolanda, El en ik ons weer in het zweet fietsen. Dit weekeind is het lekker fietsweer maar de voorspellingen voor aankomende week zijn niet zo denderend. Nu maar hopen op niet teveel regen!!
Heel veel plezier en succes! -
31 Augustus 2015 - 18:11
Liset Yperlaan:
Hoi Marijke,
Nee ik verveel mij inderdaad niet. Ik ben al weer op zoek naar andere leuke dingen om te doen!
Ik hoop ook voor jullie dat het mooi weer blijft en natuurlijk dat de elektrische fietsen het volhouden al die kilometers. Jullie in ieder geval ook alvast veel plezier!!